بنده خدا کیست؟
به نظرتون مسلمان واقعی کیست؟ یا ایمان واقعی چگونه است؟ به چه کسی می توان گفت این فرد واقعا با ایمان است. یعنی هر کسی که گفت من مسلمان هستم کافی است و همین حرف ادعای او را ثابت می کند؟ بیایید از سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد این مسئله که ایمان واقعی چیست و فرد مسلمان کیست به نتیجه برسیم که رهبر عزیزمان هم با آیات قرآن ،روشن کرده اند که معنی مسلمان واقعی چیست؟
عالم اسلامی رهبانیت (بیم،ترس) ندارد.گوشه گیری ندارد.عالم اسلامی ،عالمی است که سعی می کند غریق نجات باشد و افراد را از منجلاب نجات دهد یعنی فرد گناهکار را.یک فرد مسلمان وقتی می خواهد کسی را نجات دهد مانند غریق نجات یک چیزی می پوشد .فرد مسلمان زره به تن می کند و آن زره تقوا می باشد تا در منطقه گناه علاوه بر نجات دادن دیگران خودش آلوده نشود و از خود مطمئن باشد و بعد به منطقه آلوده گناه برود.تقوا وسیله پیروزی می باشد.و فرد تقوای الهی پیشه می کند.یعنی اطاعت از خدا و رسولش در کنار هم.در زمان پیامبر هم خود پیامبر ص ادعای عبودیت و اطاعت خدا را داشتند و هم افرادی که مخالف پیامبر بودند نیز ادعای عبودیت داشتند حتی فراتر می گفتند ما فرزندان و پسران خدا هستیم در صورتی که در خلوت نامه عملشان سیاه بود و با پیامبر ص مخالف بودند و می جنگیدند.در صورتی که مسلمان با ایمان واقعی فقط به زبان نمی اورد بلکه در عمل هم ثابت می کند که ایمان دارد.مردم هم همین جور هستندکه همه ادعا می کنند که از خدا اطاعت می کنند اما باید ببینند در مقابل حق پرستان واقعی چگونه هستند. حالا ببینیم بنده واقعی کیست.
بنده خدا کیست؟
کسی که خود را بنده خدا می داند ولی به قانون الهی عمل نمی کند ملتزم بندگی خدا نیست.
اگر می خواهید مورد رحمت خدا قرار بگیرید باید از خدا و رسولش پیروی کنید یعنی ایمان با عمل به قانون آن. چون در میان مردم گسترش یافته است که می گویند هر کاری بکنید یا کرده باشید، خداوند مهربان است و می بخشد ولی اینگونه نیست .قرآن می گوید؛عمل کنید،اطاعت کنید،شاید مورد رحمت خدا قرار گیرید. پس رحمت خدا موقعی است که به مسئولیت خود پای بند باشیم .اطاعت از خدا کنیم به آنچه که تکلیف ماست و حجت خدا بر ماست عمل کنیم.پس مومن واقعی کسی است که تحت فرمان خداست و آن وقت خدا هم لطف خود را شامل حال بنده می کند.
دنیا میدان مسابقه و سبقت گرفتن به سوی مغفرت الهی و بهشتی که برای با تقوایان فراهم شده است می باشد. .و کسی که می خواهد شامل مغفرت شود باید گناه خود را که در روحش خلا ایجاد کرده را پر کند چگونه؟خب غفران یعنی پرکردن خلا و التیام بخشیدن.مثلا زخمی در بدن ایجاد شده و با آمپول ویتامین آن را التیام می بخشند گناه نیز همین است که با غفران ان زخم روح را التیام می بخشد.انسان با کوشش به معفرت می رسد.مانند جمله معروفی که می گویند آقا شما اهل بهشت هستید و ان شاءالله شما را راه بدهند.خدا هم می گوید بهشت را برای مردم با تقوا آماده کرده ام. خوب پس بهشت برای مسلمان با تقوا است .با تقوایان نشانه ای هم دارند؟ بله
نشانه های تقوا عبارتند از :
۱_انفاق کردن در خوشی و نا خوشی درست بخشیدن است .یعنی نیاز فرد را برطرف کردن مثلا اگر فرد به نان احتیاج دارد و خیلی گرسنه است دادن سکه در ان لحظه به او نیازش را برطرف نمی کند بلکه خود نان نیاز اوست پس خرج و انفاق در آن لحظه بیهوده بود.پس انفاق کار مردم با هوش است که در زمانش و بر اساس همان نیاز مد نظر انفاق می کنند حتی اگر خود در سختی باشند انفاق را کنار نمی گذارند و در حد خود کمک می کنند.
۲_فرو بردن خشم:فرد بر اساس احساسات کاری را انجام نمی دهد بلکه با عقل پیش میرود.
۳_به یاد خدا بودن :یعنی کسی که اگر مرتکب گناهی هم شد سریع به یاد خدا می افتد و توبه می کند و تلاش برای جبران و پر کردن خلا میکند.یاد خدا ریسمانی است در دست ما برای نجات از ورطه ای که دشمنان ایجاد کرده است..
پس وقتی کار خلافی انجام دهند و بر خویشتن ظلم کنند ،خدا را به یاد می آورند پس طلب غفران و مغفرت می کنندو در جستجو می آیند که این گناه را ،این خلا التیام پیدا کند. که این هم بدون کمک خدا ممکن نیست.
تلاش از تو،برکت از خدا
برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن